5 criterii cheie pentru a evalua calitatea unei sere

Sunt atât de mulți vânzători de sere de grădină pe internet încât nu este ușor să îți găsești drumul și să alegi sera potrivită pentru grădina ta, mai ales că poți găsi produse la toate prețurile, iar asta poate fi destul de deranjant!

Vă întrebați cum să sortați ofertele și să comparați obiectiv diferite propuneri?

Iată 5 criterii de comparare care ni se par esențiale:

1. Rezistența în timp

Sera ta va fi pusă la încercare pentru a rezista la vreme rea: vânturi, ploaie, zăpadă, uneori furtuni!
Este necesar să se acorde atenție calității designului planului: număr de bare, arcade, picioare, contravânturi, distanță între fiecare.
Și, de asemenea, la rezistența țevilor de oțel, măsurată prin diametrul și grosimea tuburilor.
Sfatul nostru: uită-te la greutatea serei , este o modalitate foarte ușoară și fiabilă de a-i evalua robustețea !

2. CALITATEA FABRICAȚIEI

Toate aceste detalii nu sunt în cele din urmă detalii: tuburile sunt bine prelucrate? De exemplu, găurile de montare nealiniate în timpul producției din fabrică vă blochează în timpul asamblării.
Oțelul a fost galvanizat corespunzător pentru a rezista la coroziune?
Care este calitatea foliei furnizate ? Folia trebuie să încorporeze aditivii potriviți pentru a-și maximiza calitățile mecanice, chimice (pentru a rezista la degradarea UV) și în special optice (pentru a oferi culturilor maximă lumină).
Sfatul nostru: întrebați unde a fost făcută sera. În Europa sau în Asia? Nu vă mulțumiți cu un „ design romanesc ”, cereți producția în Europa!

3. MONTAJ UȘOR

Tu ești cel care va asambla și instala solarul pe care l-ai achiziționat. Cât va dura asta? Unele sisteme de fixare a armăturilor (de exemplu prin șuruburi) sunt mai ușor și mai rapid de instalat decât altele. Verificați ce este în ofertă.
Cum vei fi ghidat concret? Instrucțiunea a fost scrisă în română? Veți avea tutoriale video care să vă ghideze pas cu pas? Și serviciul pentru clienți va rămâne disponibil pentru a vă ajuta dacă este necesar? Veți vorbi cu specialiști în solarii sau cu asistenți administrativi?
Vă cumpărați sera direct de la producător sau de la un distribuitor?
Sfatul nostru: Priviți mărturiile clienților anteriori de pe site-ul vânzătorului: vă vor spune foarte concret dacă sera este ușor de asamblat.

4. DURATA DE VIAȚĂ

Unele sere low-cost/ieftine sunt proiectate să reziste doar un sezon în grădina ta.
Altele sunt proiectate să rămână pe tot parcursul anului și să fie productive în grădina dvs. timp de decenii.
Cadrul de seră nu se uzează cu adevărat, dar poate rugini, verificați dacă este într-adevăr din oțel galvanizat. Folia, în schimb, este degradata treptat de razele soarelui (impactul razelor UV asupra compoziției chimice a polietilenei); poate ai vrea să o înlocuiești după zece ani, pentru a da o nouă viață serei tale? Și probabil că va trebui să adăugați anumite echipamente în viitor (masa de lucru, ușa acces, ventilație suplimentară etc.); Poate ți-ar plăcea să-l dezvolți și să-l extinzi?
Pe scurt, pe cine veți contacta în acest moment? Persoana care ți-a vândut solarul va putea să te sfătuiască și, mai ales, să-ți furnizeze piesele de care vei avea nevoie?
Sfatul nostru: Uită-te la garanția producătorului de care vei beneficia : 1 an, 2 ani, 5 ani, 10 ani?

5. Raportul CALITATE- PREȚ

In cele din urmă, este vorba de a plăti prețul corect pentru calitate .
Pentru a compara două prețuri, nu uitați să verificați dacă acestea includ aceleași opțiuni (prețul solarului, uși, aerisiri, cost de livrare, taxe). Unele site-uri te vor atrage cu preturi atractive dar care sunt incomplete.
Verificați disponibilitatea produsului și timpul de livrare promis. Verifică dacă livrarea se va face la tine acasă, la ora care ți se potrivește.
Sfatul nostru: Pentru a compara cu ușurință raportul Calitate-Preț a 2 propuneri, reduceți prețul acestora pe kilogram! (Împărțiți prețul total, inclusiv taxele livrate din seră la greutatea serei în kilograme)

Nu ezitați să faceți tabele comparative, cu date faptice, pentru a face comparația mai ușoară.
Alegere bună, achiziție bună și multă distracție după aceea!

Shopping Cart
Scroll to Top