Tutorial pentru realizarea unei sere dedicate cultiv─ârii tomatelor

Te-ai decis s─â ├«ncepi s─â cultivi ro╚Öii ├«ntr-o ser─â, dar te ├«ntrebi care este cel mai bun mod de a construi o ser─â pentru a ob╚Ťine fructe ╚Öi legume frumoase? V─â suger─âm s─â v─â uita╚Ťi la elementele de luat ├«n considerare pentru o construc╚Ťie demn─â de acest nume. Ce sfat ar trebui s─â urmezi? Ce tipuri de amenaj─âri sunt necesare pentru a func╚Ťiona ├«n sere adaptate nevoilor de cultivare a tomatelor? Bacas vine ├«n ├«nt├ómpinarea nevoilor dumneavoastr─â cu sfaturile pe care trebuie s─â le ╚Ötii pentru a face o ser─â de ro╚Öii.

Materiale necesare pentru construirea unei sere de roșii

Fiec─ârei gr─âdini ii corespunde propriul tip de sera ├«n func╚Ťie de tipul de fructe ╚Öi legume, dar ╚Öi ├«n func╚Ťie de spa╚Ťiul disponibil de care dispune╚Ťi. La Bacas , vei g─âsi utilajele necesare pentru construc╚Ťia unei sere de ro╚Öii care sa r─âspund─â nevoilor ╚Öi dorin╚Ťelor fiec─âruia.

Pentru a cultiva ro╚Öii ├«n gr─âdina ta de legume ╚Öi a construi o ser─â potrivit─â pentru plantele tale, pot fi folosite diferite materiale. Ele depind de capacitatea ta de a ╚Öti s─â faci bricolaj ╚Öi s─â-╚Ťi construie╚Öti singur propria ser─â. Prin urmare, pasiona╚Ťii de bricolaj vor opta pentru echipamente reciclate. Pale╚Ťi din lemn, ferestre vechi, sticle, c├óteva blocuri de beton ╚Öi folii de plastic vor face posibila realizarea unui ad─âpost mai mult sau mai pu╚Ťin calitativ pentru plantele dumneavoastr─â.

Cu toate acestea, pentru cei mai pu╚Ťin pasiona╚Ťi de bricolaj, pentru cei care nu au timp disponibil ╚Öi pentru cei care ├«╚Öi doresc un tunel de calitate, este indicat, chiar recomandat, s─â opta╚Ťi pentru echipamente complete, gata de utilizare.


Printre elementele care alc─âtuiesc sera pentru cultivarea unei gr─âdini de legume, gr─âdinarul trebuie s─â se concentreze pe:

Alegerea structurii serei care poate fi din diferite materiale precum lemn, aluminiu, pvc, policarbonat sau otel. Noi, Bacas am optat pentru o baz─â din o╚Ťel zincat care este esen╚Ťial─â pentru a asigura stabilitatea ╚Öi durabilitatea serei dumneavoastr─â.

Acoperirea serei este de o importan╚Ť─â capital─â. Cel mai adesea se folose╚Öte folie de polietilena, un ├«nveli╚Ö din plastic foarte rezistent care permite ca plantele ╚Öi r─âsadurile sa fie protejate de vreme rea ╚Öi sa beneficieze de lumina care favorizeaz─â cre╚Öterea fructelor ╚Öi legumelor, asigur├óndu-se ca acestea sa beneficieze de o temperatura ideala a camerei.

Folia de plastic va acoperi p─âr╚Ťile laterale ╚Öi acoperi╚Öul structurii serei pentru a forma un tunel. Noi, Bacas, ne-am propus ca an de an sa venim cu solu╚Ťii inovatoare pentru a oferi o rezistenta cat mai buna ├«n fata climatului din Rom├ónia c├ót ╚Öi pentru o dezvoltare cat mai buna a legumelor, aleg├ónd folia Plastika Kritis triplustratificat─â.

Fiind multiaditivat─â, ofer─â o calitate deosebita, iar rezistenta ├«n timp este deja dovedita datorita aditivilor de top prezen╚Ťi ├«n structura foliei, aditivi cu capacita╚Ťi termice sau difuzare uniforma a luminii.

Masa de lucru, deosebit de utila în procesele de repicare, plantare răsaduri, recoltare etc.

Un sistem care favorizează alimentarea cu apă și facilitează evacuarea acesteia;

Etapele esen╚Ťiale ├«n construirea unei sere de ro╚Öii

Realizarea unei sere de ro╚Öii necesit─â parcurgerea c├ó╚Ťiva pa╚Öi succesivi pentru a-╚Ťi finaliza cu succes proiectul. Iat─â c├óteva dintre celelalte pe care le suger─âm:

Pasul 1: preg─âtirea terenului

Oricare ar fi metoda de fabrica╚Ťie pentru sera ta de ro╚Öii ╚Öi cu mult ├«nainte de a te g├óndi la structura construc╚Ťiei tale, r─âm├óne un pas fundamental: acela de a preg─âti solul. ├Äntr-adev─âr, ├«nainte de a ├«ncepe construc╚Ťia, este esen╚Ťial s─â v─â asigura╚Ťi c─â terenul este plat pentru a asigura stabilitatea serei atunci c├ónd structura este asamblat─â. ├Än plus, acest lucru faciliteaz─â mi╚Öcarea ├«n interiorul sere, ├«mbun─ât─â╚Ťind ├«n acela╚Öi timp organizarea r─âsadurilor pentru distan╚Ťarea regulat─â, deoarece ro╚Öiile au nevoie de spa╚Ťiu pentru a se dezvolta.

Pasul 2: construirea structurii

Când terenul este gata, este timpul să trecem la construirea structurii.

Dup─â cum am men╚Ťionat anterior, poate fi realizat din o╚Ťel zincat sau din alte materiale. Fie c─â este vorba de o crea╚Ťie personal─â sau de o structur─â gata de utilizare, este necesar s─â te bazezi pe un ansamblu solid care nu se va cl─âtina la cea mai mic─â rafal─â de v├ónt sau ├«n timpul ploii abundente. Calitatea fix─ârii ╚Öi cea a foliei sunt, ca atare, foarte importante ╚Öi nu trebuie neglijate pentru a va putea bucura de sera pe termen lung. ├Än acest fel, acoperi╚Öul ╚Öi izola╚Ťia vor fi solide ╚Öi rentabile ╚Öi nu vor necesita lucr─âri de renovare care probabil vor fi costisitoare pe termen lung.

Dac─â alege╚Ťi o structur─â cu picioare de ancorare, este esen╚Ťial s─â le ├«ngropa╚Ťi ├«ntr-un ╚Öan╚Ť pentru a garanta calitatea montajului.

Pasul 3: instalarea foliei

Folosi╚Ťi o folie de calitate pentru a v─â proteja sera. Noi, Bacas, oferim o folie cu o durata de viata de peste 5 ani, confirmata de c─âtre clien╚Ťii no╚Ötri, aceasta permi╚Ť├ónd o transmisie a luminii albe de peste 90 % oferind o buna luminozitate ├«n sera, cu transparen╚Ťa la razele luminoase din zona fotosintetizanta activa (PAR), cu rezistenta sporita la ├«nc─ârc─âturile de z─âpad─â, grindina sau vanturi puternice, cu o cantitate ridicata de aditivi EVA ce ii confer─â o mai buna flexibilitate, tehnologie de ultima genera╚Ťie.

Nu ezita╚Ťi s─â r─âsfoi╚Ťi site-ul nostru pentru a v─â echipa.

Nu uita╚Ťi s─â alege╚Ťi o ser─â de ro╚Öii adaptat─â nevoilor dumneavoastr─â, ╚Ťin├ónd cont de spa╚Ťiul disponibil ├«n gr─âdina dumneavoastr─â, de condi╚Ťiile climatice din regiunea dumneavoastr─â ╚Öi de natura proiectului dumneavoastr─â. Calitatea materialelor de construc╚Ťii pe care le oferim i╚Ťi permite sa beneficiezi de o sera perfecta pentru a beneficia de multe avantaje ╚Öi a te bucura de vremuri bune cu gr─âdin─âritul ╚Öi cultivarea fructelor preferate.

Shopping Cart
Scroll to Top